kernberg logotyp
Sök
Stäng denna sökruta.

Hyra eller Leasa kaffemaskin till jobb eller företag

Den klassiska kaffemaskinen har många fördelar, det är en lösning många känner igen och det finns många olika varianter att välja mellan.

Det finns många olika faktorer att ta hänsyn till när man ska ta beslut om vilken kaffemaskin som fungerar bäst på just din anläggning. Bland annat upplevelse, ekonomi, tid till färdig kopp, antal koppar per dag och underhåll.

Här går vi igenom olika alternativ som finns och vad vi anser är det viktigaste att tänka på vid val av kaffeautomat, för det bästa beslutet.

kaffemaskin med bönor

När är kaffemaskin rätt val

En helautomatisk kaffemaskin kan i dagsläget när besökare blir mer och mer vana vid större utbud på anläggningar vara ett limiterat alternativ. Det kommer också med en hel del underhåll och låga möjligheter till att tjäna några pengar.
Men med hyra till företaget och många olika service upplägg tillgängliga är detta ett stabilt och testat alternativ som kommer att uppskattas av många besökare.
Vi rekommenderar kaffemaskin till företag som letar efter kaffedrycker till jobbet och som inte har några ambitioner att tjäna pengar.

Kaffemaskin kontor

Att ha en kaffemaskin på kontoret har blivit en självklarhet för många företag. En kaffemaskin på kontoret är en investering som kan öka produktiviteten och förbättra arbetsmiljön. Men det finns en hel del faktorer att tänka på vid inköp av en kaffemaskin till företaget.

Det första som är viktigt att tänka på är vilken typ av kaffemaskin som passar företagets behov. Det finns en mängd olika typer av kaffemaskiner att välja mellan, inklusive espressomaskiner, bryggare, podmaskiner och helautomatiska maskiner. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar, och valet beror på företagets storlek, kaffedrickande vanor och budget.

När man väljer en kaffemaskin till kontoret är det också viktigt att tänka på underhållet. Kaffemaskiner behöver rengöras och underhållas regelbundet för att hålla hög kvalitet. Vissa maskiner kräver mer underhåll än andra, så det är viktigt att välja en maskin som passar företagets underhållsrutiner och resurser, förutsatt att man sköter underhållet själv och inte låter leverantör göra detta vilket kan vara det enklaste alternativet om budgeten räcker till.

Hyra, leasing eller köp

När man ska välja vilken typ av avtal man ska ha sin kaffemaskin på är den främsta frågan att tänka kring hur mycket underhåll man själv vill stå för.

Har man för avsikt att själv sköta allt kring maskinen med underhåll och service kan alternativet att köpa direkt vara det bästa.

Man kan komma undan med bra pris på begagnade maskiner om man är redo att ta sig an lite servicearbete.

Vill man göra minimalt med arbete själv som företag eller privatperson är det hyra som gäller.

Här finns det många olika varianter på serviceavtal där varje bolag har sitt egna sätt att hantera servicen kring sina maskiner.

Vi på Kernberg har två olika varianter av avtal där vi servar maskiner på rutin vid ena valet och med andra valet servar vi endast vid fel.

Vi har just nu inget alternativ för dagligt underhåll och påfyllning av våra maskiner på plats. Men andra bolag kan erbjuda detta som alternativ.

Lista på olika kaffemaskiner

Här är de populäraste varianterna av kaffemaskiner.

 • Espressomaskin – För en snabb kaffe med mycket styrka.
 • Elbryggare – Trotjänaren som är en favorit hos svenskarna men som inte kommer med mycket variation.
 • Pods-maskiner/Kapselmaskiner – Enkel i drift och underhåll. Blivit mycket populär de senaste åren.
 • Perkolator – Liknande resultat som elbryggare men med större mängder som fördel.
 • Professionell Kaffemaskin – Valet för dem som vill kunna variera sitt kaffedrickande med riktiga bönor och tillägg som mjölkpulver.

Kaffe för bästa smak på jobbet

kaffe på jobbet smakprov

Det finns otroligt många kaffelösningar men det absolut viktigaste i alla lägen är smaken. Det är faktorn som kommer avgöra om din kaffemaskin blir en succé eller en öde maskin ingen orkar ta tag i.

En bra leverantör av kaffeautomat erbjuder smak av hela deras sortiment innan ni får välja vad som passar er bäst. Ta hjälp av deras barista om sådan finns för tips från experten kring recept och inställningar.

Se till att välja en kaffesort som fungerar hos dem flesta, ett bra val som de flesta känner igen och uppskattar i sverige är kaffe bryggt på mörkrostade arabica bönor.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

 1. Vilken är den bästa kaffemaskinen?

  Den bästa kaffemaskinen enligt våra tester är Jetinnos JL500 maskiner. Flexibel kaffemaskin som har ett kvarnsystem av högsta kvalité och brygger på 9bars tryck för den bästa kaffeupplevelsen, men också med möjlighet till bryggt te, varm choklad och proteinshakes. Denna maskin ligger till grund för Kernbergs maskiner FreshOmat och Active Fuelstation.

 2. Vad kostar det att hyra en kaffemaskin?

  Månadskostnaden för att hyra en kaffemaskin kan ligga mellan 400 och 2000 kronor. Självklart varierar det med modell, serviceavtal och liknande men ett företag som planerar att hyra till sina anställda får räkna med runt 1000 kronor i hyra utan fullt serviceavtal och upp emot 2000 kronor med ett fullt serviceavtal.

 3. Vilken kaffemaskin ska man köpa?

  Man ska köpa den kaffemaskin som passar bäst på just din anläggning eller jobb. Kolla runt med besökare och se efter vad som önskas för att sen kunna göra ett informerat val. Vi har en lista med frågor att ställa sig innan köp i vår guide bästa val av kaffe, dryck och snacks till jobbet