kernberg logotyp
Sök
Stäng denna sökruta.

Kaffe, drycker, mat och snacks automat på jobbet/företaget (2023)

Att välja bland alla olika sätt att erbjuda varm dryck, kall dryck, snacks och andra typer av näringsrika produkter till jobbet kan vara svårt.

Här går vi igenom några automatiska alternativ som finns för dryck och snacks till jobbet och vad vi sett fungerar absolut bäst under de år vi sysslat med försäljning av automater till olika typer av anläggningar.

Vi kommer med tipsen så att du kan göra ett bättre beslut angående inköp av din dryck/snacks lösning. Häng med!

klassisk dryckesautomat

Behov och förutsättningar

Det man alltid får börja tänka kring innan sitt val är att identifiera vilket typ av behov och förutsättningar man har på sitt jobb eller anläggning. Tänk kring frågor som:

  • Vart kan automaten stå? – Har ni exempelvis ett område på anläggningen där folk gillar att sitta kvar efter sin aktivitet kan man komma undan med lösningar som inte kräver att kund enkelt tar med sig sin produkt ut från anläggningen. Vilket betyder högre marginal.
  • Hur ofta har man möjlighet att rengöra och underhålla automaten? – Har ni möjlighet att rengöra och underhålla automater dagligen/varannan dag kan färskare lösningar där exempelvis dryck blandas inuti automaten komma med många fördelar.
  • Ska man ta betalt för produkter som körs genom automaten? – Vill man ta betalt för sina produkter vill man se ett betalsystem som är bra integrerat med automaten och som kunderna lätt kan göra sina inköp genom.
  • Vad kan största delen av just dina kunder tänkas vilja ha under tiden på din anläggning? – Har du mestadels besökare som kommer senare under dagen kanske inte en ren Kaffemaskin är det rätta valet.

Vi på Kernberg har testat olika typer av lösningar i samarbeten med företag genom åren och har nu kommit fram till vad vi tycker är de mest spännande alternativen.

Det är dem produkterna som vi nu erbjuder genom hyra, leasing eller köp. Vill ni diskutera lösningar för just er anläggning kontakta oss gärna.

Vilka är alternativen

I dagsläget ser utbudet på alternativ kring dryck, snacks och mat mycket bättre ut än för bara 3-5 år sedan.
Det är fortfarande några större brands som har största delen av marknaden men det kommer uppstickare då och då som utvecklar och tar ny vinkel på automatisk tillförsel av näring.
Som exempel har vi de smarta kylskåpen som vi sett blivit mycket populärt speciellt hos padel arenor. Sen har vi också matlåde-automaterna med inbyggd mikro som vi ser komma ute i europa men som inte riktigt nått sverige ännu.
Här nedan kollar vi närmare på dem tre absolut vanligaste alternativen för automater i dagsläget, men fyller självklart på med mer direkt när vi testat och kan utvärdera nyare varianter av maskiner. Sen kollar vi på vilka företag som hanterar och säljer dessa alternativ.

Kaffemaskin

Att hyra kaffemaskin kommer med fördelar som att det är en lösning många känner igen och att det finns många olika varianter att välja mellan. Men med nackdelar som en hel del underhåll och dåligt med variation.

kaffemaskin med bönor

Dryckesautomat

Dryckesautomater har mer variation och möjlighet till både varma och kalla drycker. Sen finns det flera olika varianter av dryckesautomat, med en nyare variant som vi på Kernberg tycker är den mest spännande varianten.

dryckesautomat till jobbet

Varuautomat

Varuautomat är ett testat koncept som kommer med en hel del variation men med mindre möjlighet till marginal. Med fördelen att den kräver minimalt med underhåll kan detta vara ett mycket lockande alternativ.

varuautomat till jobbet

Företag som hanterar och säljer automater med snacks, mat, dryck och kaffe

De största aktörerna för maskiner med snacks, mat, dryck och kaffe under 2023:

  • Selecta – Absolut störst idag med i princip alla olika typer av automater och lösningar för mat och dryck på jobbet.
  • Hemberga – Dryckesleverantör som erbjuder varuautomater och kylskåp.
  • Happy Boss – Ett företag som jobbar med helhetslösningar för lokalvård som erbjuder lösningar för kaffe, fika och mat med automater.
  • Enjoymeals – Nyttiga snacks och mat till jobbet, de erbjuder bland annat smarta betalkylar.
  • Snackbox24 – Företag som erbjuder varuautomater med snacks och har säte i Stockholm.